2016 © Karin Blach Nielsen. All Rights Reserved.

OM KARIN

Jeg er uddannet keramiker på Designskolen Kolding, og Royal College of Art, London. Jeg bor og arbejder nu i København hvor jeg har haft værksted siden 2000.

I arbejdet med keramik har intimiteten og atmosfæren omkring hverdagens brugsting altid optaget mig på én eller anden måde. Udgangspunket for mit keramik er næsten altid det æstetiske og visuelle udtryk.

 

Jeg arbejder på serier af drejet stentøj udelukkende med det enkle mål; at udnytte materialernes smukke farver og stoflige egenskaber, og at vise lerets foranderlige karakterer med varierende former og lertyper.

 

 

 

Stentøjsleret har de farvetoner som jeg elsker ved keramikken, noget som jeg synes er helt særlig for materialet., og for mig hænger stentøjsler og glasurer uvægerligt sammen.

Alt mit stentøj er hånddrejet og med drejeskiven som traditionelt redskab er jeg ikke fokuseret på nyudvikling af former, men nærmere fascineret af drejeprocessen i en slags gennemgang af helt klassiske stilarter og arketypiske former som er oplagte ved en drejeskive.

Hver drejet ting er lavet til en ny glasurkombination - hver lertype sin form og sin glasur.

 

Link til CV

OM FARVERNE

Mine stentøjsserier er kontinuerlige undersøgelser af former, farver og lys-virkninger i glasurer. Forskellige lertyper, små justeringer i materialerne eller brændingstemperaturen kan give store ændringer i glasuren og mulighederne synes næsten uendelige.

I mit arbejde er jeg tiltrukket af en æstetik hvor farvenuancer, taktilitet og kontraster er centrale elementer. Jeg bliver aldrig træt af at finde nye farvenuancer.

 

Farver bruges til at skabe en atmosfære, en følelse, eller et minde, og som udgangspunkt er farverne det primære i mit valg af glasurtyper og sammensætninger.

At vi er i stand til at se farver er fascinerende, vi har naturen og vores omgivelser som én stor farvepalét der konstant ændrer sig med lyset. På samme måde oplever jeg keramikken hvor én farve aldrig står alene, og hvor lyset er afgørende for hvordan genstanden og glasuroverfladen opleves.